• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • ”Skolavslutningen är alltid väldigt speciell för mig”

  17-06-05 11.01

  Katarina Ohlsson har varit lärare i sjutton år och älskar fortfarande att lära sig nya saker. Sedan i höstas jobbar hon på Ormingeskolan i Nacka, där hon i år undervisat tre klasser i årskurs 6 i matte, kemi, fysik, teknik och biologi. Vi får hänga med henne i slutspurten av läsåret, då hon denna vecka gästpostar på För det vidares Instagramkonto.

   

  När bestämde du dig för att bli lärare och varför?

   

  – Jag bestämde mig redan när jag var sju år och hade börjat i ettan. Jag älskade att gå i skolan och lära mig nya saker varje dag. Innan jag började lärarstudierna så vikarierade jag i ett år för att se om arbetet motsvarade mina förväntningar. Det gjorde det. Jag älskar fortfarande att lära mig nya saker, så vilken plats är då bättre att vara på än i skolan?

   

  Vad är grejen med matte och naturvetenskap?

   

  – Anledningen till att det blev matte och NO för min del var att det var de ämnena jag oftast fick när jag vikarierade, och då upptäckte jag att de var superintressanta. Matte är konst och ett fantastiskt verktyg. Det är så roligt att kunna hantera det verktyget för att skapa musik, konst och ordning och reda i sitt liv. Naturvetenskapen svarar på alla frågor som vi haft sen vi var små. Jag älskar att vetenskapen inte är fast, utan att den hela tiden växer. Nya upptäckter och kunskaper görs ständigt.

   

  Nu går vi in i skolavslutningstider. Vilka känslor brukar du själv uppleva när ett läsår tar slut?

   

  –  Avslutningen är alltid väldigt speciell för mig. Det är en dag med blandade känslor av glädje och allvar. Glädje över allt vi gjort och hur mycket eleverna utvecklats. Allvar inför de elever som jag undrar hur det kommer att gå för under sommaren och i framtiden. Jag är alltid bara hemma på avslutningskvällen och reflekterar. Hjärnan och hjärtat behöver liksom plocka ihop terminen eller läsåret.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "”Skolavslutningen är alltid väldigt speciell för mig”"