• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Läraren Maria prisad som årets punkare i skolvärlden

  17-05-11 10.18

  Maria Wiman kramar om en av sina elever under prisceremonin. Foto: Therés Stephansdotter Björk

   

  Maria Wiman, lärare i svenska och SO samt förstelärare i läsutveckling på Östra grundskolan i Huddinge är årets mottagare av Trevor Dolan-stipendiet – ett pris som varje år delas ut till en lärare, pedagog eller skolledare som med ett passionerat ledarskap, civilkurage och värme aktivt bidrar till skolutveckling. Ett av kriterierna är att man är ”punk i skolvärden”.

   

  Maria får stipendiet på 10 000 kronor ”för sin orubbliga tro på elevernas förmåga att själva kunna och vilja lära och delta i samhällets utveckling”.

   

  – Maria låter eleverna ta plats, utvecklas och blomstra. Hon finns bredvid, bakom och stöttar om det behövs, men tar aldrig över elevernas egen drivkraft. Hon har en stark tro på eleverna och det ger dem vingar – det är punk i skolvärlden, säger Lisa Heino, ordförande i The Trevor Dolan Foundation, i ett pressmeddelande.

   

  Vid prisceremonin, som ägde rum under SETT-mässan förra veckan, kunde pristagaren dela glädjen med några av sina elever.

   

  – Det här är mitt första nationella pris och en bekräftelse på att jag är på rätt väg. Man behöver inte alltid göra som man gjort tidigare. Det är coolt att vara annorlunda, säger Maria Wiman.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Läraren Maria prisad som årets punkare i skolvärlden"