• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • ”Har fått mycket glädje och kärlek tillbaka”

  17-05-08 04.40

  Emma Nilsson har alltsedan hon gick i högstadiet närt en dröm om att bli lärare. Sedan ett knappt år tillbaka är drömmen nu verklighet på Nyvångskolan i Dalby utanför Lund, där Emma undervisar årskurserna 4–6 i svenska, engelska och SO. Den här veckan uppdaterar hon För det vidares Instagramkonto.

   

  Varför valde du att bli lärare?

   

  – Jag kände redan på högstadiet att jag skulle bli lärare och sedan dess har det inte funnits något annat yrke för mig. Jag har alltid brunnit för barn och möjligheten att få sprida kunskap och glädje i skolan. Min mamma är lärare och det har inspirerat mig.

   

  Vad var det som fick dig att inrikta dig mot mellanstadiet?

   

  – Jag har vikarierat och praktiserat enormt mycket under några år och har varit i allt från förskoleverksamhet och fritidshem till högstadiet. Till slut kände jag mig säker på vilka åldrar jag vill jobba med. Mellanstadiet är perfekt, då eleverna fortfarande är ganska små och formbara när de kommer till fyran.

   

  Hur har detta ditt första år i yrket varit?

   

  – Jag kan utan att ljuga säga att det har varit helt fantastiskt! Jag förväntade mig ett tufft år, då alla har varnat mig för att det första året är det värsta – allt är nytt och man måste börja helt från början, utan material och så vidare. Men verkligheten har visat mig motsatsen. Jag är mentor för en fantastisk klass med tjugofyra underbara individer. Jag har hamnat i ett fantastiskt och stöttande arbetslag som sprider glädje vart jag än går. Min chef är helt underbar och väldigt tillmötesgående, vilket gör att jag känner mig trygg i min roll som lärare. Jag har också fått mycket glädje och kärlek tillbaka både från elever, kollegor och föräldrar. Såklart har jag mött motgångar och haft vissa tuffa dagar, men allt det positiva har vägt upp det negativa, som jag istället har kunnat se som lärotillfällen.

   

  Vad kommer följarna att få hänga med på under din vecka som gästpostare?

   

  – Jag kommer att visa upp glimtar från verkligheten som lärare – som tips och idéer på lektioner och material och en bild av hur det kan se ut i ett klassrum. Jag hoppas kunna inspirera andra och sprida glädjen som jag känner för mitt yrke och min arbetsplats.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "”Har fått mycket glädje och kärlek tillbaka”"