• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • ”Det är kul att vara lärarstudent!”

  17-04-18 04.32

  Lärarstudenten Johan Nordling ser i sitt yrkesval en möjlighet att vara med och förändra samhället till det bättre. Den 23-årige göteborgaren är för tillfället inne på sin sjätte termin vid Stockholms universitets ämneslärarutbildning i samhällskunskap och historia.

   

  Vad var det som fick dig att börja plugga till lärare?

   

  – Jag kände att samhället var på väg åt ett oroligt håll och ville ta chansen att kunna förändra det åt det bättre i stället. Jag tycker också att det är väldigt kul att hålla på med ungdomar och att se människor utvecklas.

   

  Varför just samhällskunskap och historia?

   

  – Därför att det är ämnen med ett tydligt fokus mot demokrati, jämlikhet och källkritik – värden som jag tror är väldigt viktiga för framtidens generationer. Inte minst med tanke på hur alternativa fakta får ett allt större erkännande världen över.

   

  Hur trivs du med livet som lärarstudent?

   

  – Det är kul att vara lärarstudent! Tiden i skolan är för det mesta rolig och intressant, och det ges också tid för aktiviteter vid sidan av, som jobb, träning, musik och umgänge. Utbildningen i sig är varierande – ibland är det fantastiskt och ibland inte. Men så tror jag att det är inom de flesta utbildningarna på högskolenivå. Jag upplever på det stora hela att utbildningen förbereder mig för mitt yrke. Höjdpunkterna är VFU-perioderna, där lär man sig massor och får känna på hur det faktiskt är att vara lärare.

   

  Vad är en bra lärare enligt dig?

   

  – Det är svårt att svara på, då det finns många bra varianter. Men intresse, engagemang, social förmåga och goda kunskaper är en stabil grund! Lite humor skadar inte heller.

   

  Vad ser du mest fram emot i din framtida yrkesutövning?

   

  – Jag ser fram emot att möta alla olika typer av ungdomar och att försöka få dem att komma överens och utvecklas som människor. Att skapa ett klassrum där alla är involverade och bekväma, blir en spännande utmaning.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "”Det är kul att vara lärarstudent!”"