• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Nelly känner stolthet över sitt arbete som lärare

  17-03-13 10.13

  Nelly Bonner

  Nelly Bonner är F-3-lärare på Katarina Södra skola i Stockholm, och jobbar dessutom med flera andra utvecklingsprojekt relaterade till skola och undervisning. Under den här veckan har vi möjlighet att följa henne då hon tar över stafettpinnen på För det vidares Instagramkonto.

  När bestämde du dig för att bli lärare och varför?

  – Jag mins inte riktigt när jag bestämde mig, men däremot minns jag att det var ett väldigt aktivt val. Innan jag utbildade mig till lärare arbetade jag med teater och under mina sista år kände jag att jag ville något annat. Skolans värld lockade och jag såg likheter mellan denna och teatern. I båda fallen utgår man från vissa bestämda förutsättningar och ett specifikt mål, men vägen dit är en enorm process och delvis rätt oförutsägbar. Det är spännande och utmanande.

  Hur trivs du i yrket? Vad är roligast respektive svårast?

   – Jag älskar mitt jobb och är mycket stolt över det arbete jag gör. Det bästa med yrket är alla underbara människor man lär känna samt att få vara en stor del av barnens första möte med skolan. Numera känner jag dessutom att uppdraget inte bara handlar om enskilda elever och den klass jag följer, utan också om att vara med och forma vår kommande framtid. Det som utmanar mig mest är att det är ett sådant komplext uppdrag, som jag bär på en stor ödmjukhet inför. Det omfattar många prioteringsfrågor, snabba beslut och den ständiga frågan ”vad kan jag göra mer för att mina elever ska må bra och nå bästa resultat?”.

  Vad är det som lockade att arbeta med de yngsta eleverna?

  – Jag lockas egentligen av att arbeta med elever i alla möjliga åldrar, men njuter verkligen av att arbeta med de yngsta. De är så lekfulla, nyfikna och direkta i sina gensvar.

  Vid sidan om din lärartjänst har du också andra uppdrag/projekt. Kan du berätta lite om dessa?

   – Bland annat föreläser jag tillsammans med två barnpsykologer om relationens vikt i skolan. De står för de teoretiska delarna och jag för praktiska tips. Förra året fick jag dessutom den ärofyllda frågan om jag ville ingå i ambassadörsnätverket Stockholms stad, vilket innebär att jag företräder staden i många olika sammanhang, till exempel på mässor och olika arbetsmarknadsdagar. Just nu sitter jag på heltid med ett hemligt projekt som kommer påverka många elevers utveckling, men mer än så kan jag inte berätta!

  Vad kommer du bjuda på som gästpostare?

   – Det blir en blandning av det fantastiska med läraryrket, praktiska tips, tankar om lärande och en inblick i mina blandade uppdrag.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Nelly känner stolthet över sitt arbete som lärare"