• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Malin älskar att gå till jobbet

  17-03-20 05.34

  Malin Bodin

  Den här veckan får de som följer För det vidares Instagramkonto spendera tillsammans med den passionerade högstadieläraren Malin Bodin på Mellringeskolan i Örebro. I den här intervjun berättar hon om kärleken till läraryrket och vad det är som är så roligt med att jobba med högstadieungdomar.

  Vad var det som fick dig att vilja bli lärare?

  – I hela mitt liv har jag vetat att jag vill jobba med ungdomar. Jag vill vara där det händer! Dessutom såg jag läraryrket som en chans att göra världen lite bättre. Nu älskar jag verkligen att gå till jobbet – det är det bästa som finns! Jag gillar den stora variationen. Allt från att läsa med eleverna eller att prata med dem om att växa upp och gå från barn till vuxen till föräldrakontakten och att sitta i skolans marknadsföringsgrupp.

  Varför just svenska och SO, som är dina ämnen?

  – Samhällskunskap är mitt favoritämne eftersom det handlar om allt vi gör tillsammans hela tiden. Svenska blev det för att jag är intresserad av litteraturhistoria och alltid har tyckt om att läsa och skriva.

  Vad är det bästa med att jobba på högstadiet?

  – Det är så härligt med energin ungdomarna har i den åldern. De har hunnit skaffa sig mycket kunskap och är ofta ganska pålästa, samtidigt som de är nyfikna och långt ifrån fullärda.

  Du är också handledare för lärarstudenter som gör VFU. Hur är det?

  – Det är jättekul! Jag får vara med och forma mina framtida kolleger, samtidigt som jag får perspektiv på min egen undervisning. Studenterna är ofta insatta i aktuell forskning och det är givande att diskutera med dem. Man lär sig också mycket av de seminarier man har tillsammans med andra studenter och handledare.

  Vad kommer vi få hänga med på under din vecka med kontot?

  – Man kommer bland annat få se hur vi på skolan jobbar med en tvålärarmodell, där vi alltid är två lärare i klassrummet. Jag ska också försöka ge en bild av hur det är att vara handledare åt studenter och hur vi jobbar med olika uttrycksformer som text och film i klassrummet.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Malin älskar att gå till jobbet"