• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • ”Jag får jobba med det jag är intresserad av”

  17-03-06 10.02

  IMG_20161104_102150

  Ny vecka betyder ny gästpostare på För det vidares Instagramkonto. I dag tas stafettpinnen över av Mattias Isaksson, lärare i samhällskunskap och sociologi på Aranäsgymnasiet i Kungsbacka, som under veckan kommer ta med kontots följare på ett stort rollspel om FN. Vi tog ett snack med Mattias inför detta.

  Vad är en bra lärare enligt dig?

  – En bra lärare klarar av att förklara det som är svårt på ett enkelt sätt och får eleverna att förstå varför ämnesområdet man håller på med är viktigt.

  Och vad är det bästa med läraryrket?

  – Det bästa med yrket är att jag får jobba med det jag är intresserad av, det vill säga samhällsfrågor, samtidigt som jag gör ett jobb som verkligen är viktigt och betyder något. Att lära känna många unga människor är också en stor förmån.

  Varför blev det just samhällskunskap och sociologi?

  – Jag är utbildad i samhällskunskap och religion, och de ämnena valde jag helt enkelt för att det är de ämnena som jag är skarpast på. I och med GY11, den nya läroplanen för gymnasiet, kom sociologi tillbaka som ämne och då blev jag ombedd att bredda min behörighet. Så sociologin har jag läst in parallellt med att jag jobbat.

  Du har också ett ansvar för IT-frågor på skolan, vad innebär det?

  – Kommunen håller på att göra en helt ny upphandling av datasystem och jag har varit med i en referensgrupp kring det arbetet, sedan sköter jag en del av skolans sociala medier och lite andra IKT-relaterade småuppgifter. För att undervisningen ska kunna bedrivas på en skola så krävs det att det är mycket som fungerar, bland annat de tekniska lösningarna, vilket gör det intressant att få en inblick i den världen. Tekniken är ju annars något som vi oftast bara uppmärksammar när den inte fungerar.

  Vad kommer vi följare att få ta del av under din vecka med kontot?

  – På Aranäsgymnasiet har vi årligen ett av Sveriges största, möjligen det allra största, FN-rollspel och det ligger alltid i vecka 10. När jag såg att det söktes gästpostare tänkte jag direkt att det här kan vara något som är värt att visa upp och som kan inspirera andra lärare och skolor.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "”Jag får jobba med det jag är intresserad av”"