• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • ”Först och främst lockas jag av det sociala”

  17-03-28 07.33

  20-årige Andreas Rimondini pluggar andra terminen på ämneslärarprogrammet vid Stockholms universitet. När han så småningom tar examen kommer han att vara behörig gymnasie- och högstadielärare i samhällskunskap och religion.

   

  Vad var det som fick dig att vilja bli lärare?

   

  –Först och främst lockas jag av det sociala. Jag har alltid gillat att jobba med barn och ungdomar och ser fram emot att få hjälpa mina framtida elever att ta sig framåt i livet. Sedan trivs jag rätt bra med att stå i centrum.

   

  Varför just samhällskunskap och religion?

   

  – Jag tycker att det är väldigt viktiga ämnen, som ger många ingångar till intressanta och värdefulla diskussioner. Inom samhälle och religion kan man lägga grunden för så mycket. Man får möjlighet att hjälpa eleverna utvecklas som medborgare och individer.

   

  Hur är livet som lärarstudent?

   

  – Jag tycker att det är kul! Man lär sig otroligt mycket, och jag upplever att det handlar om kunskaper som verkligen stannar. Det är helt enkelt en väldigt bra utbildning och jag har dessutom lärt känna många bra personer bland studenterna.

   

  Vad ser du mest fram emot i din framtida yrkesutövning?

   

  – Att få känna mig nyttig och göra något viktigt för samhället. Jag ser fram emot att få en chans att påverka andra personers liv och hoppas kunna bli den där läraren som eleverna kommer att minnas när de gått ut skolan.

   

  Har du själv haft någon sådan lärare, som du minns lite extra?

   

  – Ja, jag tänker framför allt på min gamla religionslärare på Bromma gymnasium. Han var guld. Uffe såg alla individer i klassen och han var väldigt bra på att få oss elever att tänka ett steg längre i alla lägen. Han sa sällan att man hade fel, i stället bad han en utveckla sitt resonemang.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "”Först och främst lockas jag av det sociala”"