• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Lärare prisade för sitt digitala engagemang

  16-11-03 09.08

  annakaya_hulyabasaran_guldapplet_sarskilda_pris_2016Hülya Basaran och Anna Kaya. Foto: Bo Helmersson

  Med lärarstipendiet Guldäpplet vill Stiftelsen Yngve Lindbergs minne med partners lyfta fram lärare ”som vågar röja ny mark med förankring i sina ämnen och som systematiskt utvidgar den pedagogiska verktygslådan, delar erfarenheter, utvärderar och prövar sina resultat i diskussion med kollegor”.

  Till årets Guldäpple var totalt drygt 100 lärare från hela landet nominerade. På Skolforum i Älvsjö den 31 oktober belönades sex av dessa för sitt arbete med att utveckla undervisningen med digitala verktyg och resurser:

  Jonas Hall, lärare i matematik och fysik på Rodengymnasiet i Norrtälje utsågs till årets vinnare av lärarpriset Guldäpplet för sitt engagerade arbete med att utveckla och utmana elevernas förmåga att experimentera i matematiken med djupare förståelse och bättre resultat som mål.

  Anna Kaya, lärare i svenska som andraspråk och projektledare vid Nationellt centrum för svenska som andraspråk (NC), vid Stockholms universitet tillsammans med Hülya Basaran, lärare i svenska som andraspråk och universitetsadjunkt vid Högskolan Väst mottog samtidigt juryns särskilda pris för att de båda, var för sig, förnyat språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med digitala nycklar.

  Anton Fagergren, förskollärare vid Irsta förskolor i Västerås samt Martin Löfgren, språklärare, tillsammans med Per Ahlkvist, SO-lärare, på högstadiet på Norrevångsskolan i Karlshamn delade på andraplatsen till Guldäpplet 2016.

  – Årets Guldäpplepristagare speglar hur erövrandet av uttrycksmedlen är nyckel till arbetet i skolan och hur de digitala verktygen mångfaldigar möjligheterna. I mötet med nyanlända, med de yngsta barnen, med högstadieelever eller gymnasieelever, överallt är erövrandet av språk med ord, begrepp och bilder avgörande. När digitaliseringen mognar och tar fart i skolan, blir en välsorterad digital verktygslåda en nödvändig resurs. Pedagoger med tillgång till digitala nycklar öppnar dörrar för sina elever, säger juryordföranden Peter Becker i ett pressmeddelande.

  Läs mer om Guldäpplet här.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Lärare prisade för sitt digitala engagemang"