• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Karin Nygårds vinnare av Guldäpplet 2014

  14-10-27 14.30

  För några veckor sedan skrev vi om de tre finalisterna i Guldäpplet  – ett lärarpris som årligen delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och som syftar till att lyfta fram lärare som ligger i framkant när det gäller användandet av IT inom skolan. I dag har vinnaren presenterats. Stort grattis säger vi till Karin Nygårds, lärare i svenska och svenska som andraspråk på Sjöstadsskolan i Stockholm!

  KarinNygardsKarin Nygårds. Foto: Ola Nygårds

  I motiveringen kan man bland annat läsa:

  ”Det ska vara viktigt på riktigt och eleverna ska utmanas. Karin har ett brinnande engagemang för att eleverna, inte minst unga tjejer, ska erövra den digitala världen. Karin är en modig opinionsbildare, som törs utmana och vara en föregångare i frågor som gäller digitaliseringen i skolan.”

  Nedan kan den intresserade ta del av Karins presentation inför finalen. I klippet berättar hon om sin syn på digitalkunskap i skolan.

  Vi vill naturligtvis också gratulera de båda övriga finalisterna – Jacob Möllstam respektive Ulrika Jonsson – samt Ylva Pettersson, vinnare av juryns särskilda pris. Skolan behöver sådana som er!

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Karin Nygårds vinnare av Guldäpplet 2014"