• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Möte med yrkeslärare

  15-01-27 10.52

  ulf-amneslarare

  ULF ÖLANDER, BYGGLÄRARE

  ”Det är roligt att se utvecklingen och att man har lyckats lära dem någonting. De växer enormt mycket på kort tid och det är en härlig känsla när man inser att man bidragit till det.”

  VAD HAR DU FÖR YRKESBAKGRUND?
  Jag gick själv bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och sedan dess har jag jobbat först som snickare i 14 år och sedan som anläggare i 9 år.

  NÄR BESTÄMDE DU DIG FÖR ATT BLI YRKESLÄRARE OCH VARFÖR?
  När min son gick på bygg- och anläggning började de vara på mig en del därifrån. De tyckte att jag skulle sadla om, inte minst på grund av att de visste att jag jobbat med ungdomar i idrottssammanhang. Först sa jag nej, men till slut tänkte jag ”varför inte?” – det kunde vara kul att prova något nytt. Jag trivdes väldigt bra och läste så småningom in pedagogiken.

  VAD ÄR DET BÄSTA MED LÄRARYRKET?
  Jag trivs väldigt bra med jobbet med eleverna. Det är roligt att se utvecklingen och att man har lyckats lära dem någonting. De växer enormt mycket på kort tid och det är en härlig känsla när man inser att man bidragit till det.

  martine-yrkeslarare

  MARTINE TATSIDOU, RESTAURANGLÄRARE

  ”Att träffa härliga ungdomar och leda dem in i arbetslivet är både roligt och givande.”

  VAD HAR DU FÖR YRKESBAKGRUND?
  Jag gick själv restaurangprogrammet här på skolan för 19 år sedan och efter det har jag arbetat som kock, kallskänka, servitris och inom catering. Jag har också varit ansvarig för driften på några caféer i Stockholm. De senaste åren i branschen ägde jag två caféer.

  NÄR BESTÄMDE DU DIG FÖR ATT BLI RESTAURANGLÄRARE OCH VARFÖR?
  Jag bestämde mig definitivt för ungefär två år sedan. Att kombinera småbarnsliv med restaurangjobb kändes inget vidare för mig. Men jag ville ju fortfarande arbeta med mat, så när jag insåg att det var brist på yrkeslärare funderade jag på att det kanske kunde vara något.

  HUR TRIVS DU NU DÅ, VAD ÄR DET BÄSTA MED LÄRARYRKET?
  Jag trivs väldigt bra! Att träffa härliga ungdomar och leda dem in i arbetslivet är både roligt och givande. De bästa stunderna är när man ser att eleverna trivs och växer med det yrke som de har valt. Man blir glad över att man som lärare kunnat bidra till detta.

  Kommentera inlägget (0)

  Inga kommentarer till "Möte med yrkeslärare"