• Utbildningen
 • Karriären
 • Varför lärare?
 • Bloggen
 • Kampanjer
 • Inte din vanliga vikarie…

  13-08-28 10.12

  Just nu händer det något i NV-klasserna runt om i Sverige. När eleverna väntar sig sin vanliga engelskavikarie dyker i stället några udda och mer kända typer upp, och de har något mycket viktigt att berätta…

  Här kommer för första gången en exklusiv teaser från skolverkets kampanj För det vidare. Håll stenkoll här på sajten för att få ta del av de längre versionerna i framtiden.

  Kommentera inlägget (2)

  2 kommentarer till "Inte din vanliga vikarie…"

  1. 2013-08-31 12:01

   Joanna skriver:

   Hej. Jag funderar på att plugga till lärare, och tycker att det är jättekul att ni lyfter upp allt som är bra med yrket. Men. Att ignorera/inte ta upp orsakerna till varför folk flyr från yrket och få vill plugga till det känns inte bra. Folk måste protestera mot att lärare i dag är överarbetade, lågavlönade och måste dubbeljobba som administratörer, samt som mer och mer jobbar i friskolor som bryr sig mer om sin image än sitt innehåll. Om fler ska vilja bli, och fortsätta jobba som lärare kräver det en grundlig förändring i systemet.

   Min poäng är att när jag tittar på era småfilmer och läser era texter osv så känns det som en beskrivning om hur vi drömmer om att läraryrket ska vara, men det känns (och i de allra flesta fall) så långt från verkligheten att det känns jobbigt. Ta upp det! Starta en debatt!

  2. 2013-11-05 12:33

   Sofie skriver:

   Smått patetiskt. Han kan knappt prata: ”väsenskilt” , och har ingen aning om läroplanen. Vad är det som säger att man inte kan vara en rolig lärare och följa läroplanen? Skulle det vara dåligt att följa läroplanen? Problemen i dag är väl snarare att ungdomarna inte bibringas de kunskaper som de borde få enligt läroplanen.

   Håller med kommentatorn här ovan. Sluta indoktrinera ungdomar i att de ska bli lärare. Alla vet att det blivit ett skitjobb. Det skulle funkat bättre om de kändisar som engageras i kampanjen åtminstone jobbat som lärare någon gång själva.

   Som det nu är: patetiskt och elakt mot de unga som dels tvingas gå i den sopiga skolan och sedan utsätts för pinsam propaganda om att plugga en massa år för att få ett arbete med väldigt dåliga villkor.

   Jag hoppas inte de går på det.