extra-background

Inspiration & fördjupning

På denna sida har vi samlat våra filmer om läraryrket i allmänhet men även om olika typer av lärarinriktningar. Möt lärare som älskar sina jobb, bli inspirerad och fördjupa dig i läraryrkets olika delar.

Kändisar hyllar sina lärare

I dessa filmer återvänder kända och framgångsrika personer till sina gamla skolor för att tacka och hylla lärare som betytt mycket. Möt bland andra Adam Tensta, Pär Lernström, Cissi Forss, Fredrik Wikingsson, Cissi Wallin, Jonas Hassen Khemiri och Elsa Billgren.

Lärarkandidaterna

En inspirerande filmserie där tre oerfarna unga personer kastas in läraryrket. Till deras hjälp har de några av Sveriges vassaste pedagoger. Serien ger en bra bild av läraryrket och vilka olika typer av lärare det finns.

Musikvideo – vi behöver fler bra lärare

En musikvideo i skolmiljö om hur viktiga lärare är och vad läraryrket innebär.

Förskollärare

Bli en av de viktigaste i världen. Följ med en förskollärare under en dag och upptäck vilket viktigt, aktivt och fritt jobb det är.

Yrkeslärare

Är det din tur att föra det vidare?
Som yrkeslärare för man sina värdefulla yrkeskunskaper vidare och blir ofta en viktig förebild för eleverna. För att få fler att uppmärksamma yrket tog vi fram denna film.

Natur, Matte och Teknik

Tre lärare som älskar sina jobb.
Möt Simon, Katarina och Ola som varje dag får syssla med det som intresserar dem mest. Dessutom har de ett fritt, aktivt och kreativt jobb.

Ett jobb som förändrar världen

Genom matte, teknik och kemi kan vi lösa miljöproblem, utveckla nya läkemedel och fixa energiförsörjningen. Med denna film vill vi visa hur avgörande läraryrket är för att utvecklingen ska gå framåt.

Filip Hammar intervjuar sina föräldrar om läraryrket

En känslosam intervju där Filip Hammars föräldrar berättar varför de älskade sina 40 år som lärare så mycket.

Kändisar som vikarierar

Se när Nour El Refai, Messiah Hallberg och Filip Hammar provar på att vara lärare för en dag.